Ädelmetallforum.n.nu

Forumet för guld- och silversamlare

Silvermyntet Swea

På Ädelmetallforum har vi i flera månader arbetat på en idé som föddes ur en diskussion, och som tog en helt annan riktning än vad vi först trodde. Resultatet som snart är verklighet, är ett eget silvermynt som vi kallar för "Swea", av den enkla anledningen att vi har valt en tolkning av Moder Svea på myntets ena sida.

Bilden nedan är en arbetsversion med namnet "Nordic" som blev vinnaren i en omröstning bland olika designvariater.

 

Silvermyntet Swea


Det har ägnats mycket tid och tankekraft åt att dels ta fram designen, och dels klura ut hur man först och främst går till väga när man beställer myntprägling. Kostnader och lagar är sådant som har behövts kluras ut innan vi ens vågade tro på att projektet skulle kunna bli verklighet, samt ta reda på vart man vänder sig någonstans.

 

Allt har varit "hemligt" och endast åtkomligt för forumets aktiva medlemmar, men fr om idag är informationen publik då vi närmar oss beställningsdatum. Alla som är nyfikna på hur myntet man går tillväga för att beställa ett eller flera egna exemplar, klicka här.

Myntet kommer endast att gå att beställa vid ett tillfälle och upplagan kommer att bli mycket begränsad, och dessutom exklusiv för forumets medlemmar.

7 feb 2013

Gilla oss på Facebook!

Via vår Facebooksida kan du följa diskussioner på forumet, få nyheter och tips om tävlingar.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)