Ädelmetallforum.n.nu

Forumet för guld- och silversamlare

Nollställda exportkvoter för handlarna i EU

Ni som är bekanta med att handla framförallt silvermynt inom EU känner redan till att det finns exportkvoter, något som är väldigt kontraproduktivt med tanke att en av syftena med EU var att främja frihandeln. Detta innebär att varje företag i varje EU-land endast får exportera varor upp till en viss gräns, där kunden får betala försäljningslandets moms. För oss svenskar innebär det att vi (än så länge) kan köpa investeringsmynt i silver från Tyskland till endast 7% moms i stället för 25% moms i Sverige. Detta gäller dock enbart handel där varorna skickas, att själv besöka Tyskland och köpa hem silvermynt omfattas ej av kvotsystemet.

Hur som helst, varje år nollställs dessa kvoter och företagen kan åter exportera sina produkter till t ex Sverige. Detta innebär att de handlare som diskuteras på forumet nu tar emot beställningar från svenska kunder igen!


Vi vill därför rekommendera Silber-Werte som varit långvarig annonsör hos oss, och som har ett brett utbud och snabba leveranser. Det finns fler företag som rekommenderas av forummedlemmar, vilket du kan läsa mer om i medlemsforumet (kräver att du skrivit 10 inlägg eller fler).

 

8 jan 2013

Gilla oss på Facebook!

Via vår Facebooksida kan du följa diskussioner på forumet, få nyheter och tips om tävlingar.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)